Franču sīpolu mērce – oriģinālās mērces recepte piedevām

Izmēģiniet pagatavot šo franču sīpolu mērces versiju, kas tiek gatavota ar ļoti pikantiem karamelizētiem sīpoliem.

Šajā receptē tiek prasīts izmantot salmiņos sagrieztus sīpolus, t. i., garus, plānus sīpolu kociņus, taču šis šefpavāra termins, lai jūs nebiedē. Tas ir vienkāršs paņēmiens. Sīpolus sagriež ar salmiņiem, izdarot iegriezumus no stiebra līdz stiebra galam (t. i., no saknes un kāta gala), sagriežot paralēli sīpola šķiedrām.

Sīpolu sagriešana varētu būt sarežģītākais uzdevums mērces sagatavošanas procesā, jo visas pārējās darbības ir ļoti vienkāršas un neprasa teju nekādu piepūli.

Mērces pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas

3 ēdamkarotes olīveļļa

2 sīpoli

Sāls pēc garšas

Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

2 ēdamkarotes skābais krējums

2 ēdamkarotes majonēze

Lociņi dekorēšanai

Franču sīpolu mērces pagatavošanas gaita

Lielā pannā uzkarsē olīveļļu uz vidējas uguns. Pievieno sīpolus un pievieno 1½ tējkarotes sāls. Apcepšanas laikā bieži maisa, līdz sīpoli sāk mīkstināties un samazināties. Tas aizņems 8 līdz 10 minūtes.

Samaziniet karstumu līdz vidēji lēnam un, laiku pa laikam maisot, turpiniet gatavot, līdz sīpoli ir izteikti un uzskatāmi karamelizējušies – tas prasīs vēl aptuveni 25 līdz 30 minūtes.

Ja pamanāt, ka sīpoli sāk apdegt vai kļūst pārāk spilgtas krāsas, pannu var atdzesēt ar dažām ēdamkarotēm ūdens, bet turpiniet maisīt, lai pannā esošie brūnie sīpolu gabaliņu nepiedegtu. Kad sīpoli ir gatavi, atlieciet tos malā, lai tie atdzistu.

Lielā bļodā sajauciet krējumu, majonēzi un atdzesētos sīpolus līdz viendabīgai masai. Pārnesiet uz servēšanas šķīvja un dekorējiet ar sasmalcinātiem svaigiem lociņiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniedziet ar čipsiem vai citu uzkodu.

 

Leave a Comment